Pre Loader

Retail Gas Stations Solutions

Συστημα διαχειρισης εισροων εκροων

Σύστημα εισροών εκροών

Σε κάθε πρατήριο απαιτείται η παρακολούθηση και η καταγραφή των παραδόσεων καυσίμων, ειδικά μετά την ψήφιση του Ν. 3784 (ΦΕΚ 137Α / 07-08-2009) που αναφέρεται στην υποχρεωτική εγκατάσταση αυτόματων συστημάτων Εισροών-Εκροών σε όλα τα πρατήρια της χώρας. Για την κάλυψη αυτής της ανάγκης είναι απαραίτητο ένα ευέλικτο, ισχυρό και ταυτόχρονα απόλυτα σταθερό λογισμικό διαχείρισης αντλιών.

Το σύστημα PumpOmat της ORPAK αποτελεί κυριολεκτικά την ραχοκοκαλιά του συστήματος διαχείρισης του πρατηρίου, καθώς ενσωματώνει όλες τις κλασσικές λειτουργίες που παρέχουν οι ελεγκτές αντλιών (κονσόλες αντλιών), αλλά προσθέτει και πλήθος νέων δυνατοτήτων, οι οποίες ανοίγουν νέους ορίζοντες στις επιχειρήσεις εμπορίας καυσίμων.

Το PumpOmat, προϊόν εξέλιξης σε δεκάδες χώρες με χιλιάδες εγκαταστάσεις που καλύπτουν όλους τους τύπους και μοντέλα αντλιών, ενσωματώνει το σύνολο των χαρακτηριστικών που μπορεί να απαιτηθούν.

Λεπτομερειες

Το σύστημα διαχείρισης αντλιών περιλαμβάνει ένα ιδιαίτερα απλό και απόλυτα φιλικό για τον χρήστη, γραφικό περιβάλλον χειρισμού, μέσα από το οποίο προσφέρονται λειτουργίες όπως:

Δυνατότητες

Αλλαγή τιμών στις αντλίες

Παρακολούθηση αθροιστών (κοντέρ)

Παρακολούθηση συστημάτων επιβράβευσης πελατών (κάρτα bonus – συστήματα loyalty)

Υποστήριξη συστημάτων αναγνώρισης οχημάτων και οδηγών

Κλείσιμο βάρδιας

Κλείδωμα αντλιών (όλων ή επιλεκτικά)

Παρακολούθηση συναλλαγών  και έλεγχο εισπράξεων ανά υπάλληλο πλατείας

Δυνατότητα αυτόματης έκδοσης παραστατικών

Περιγραφη

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

Το προτεινόμενο σύστημα, καλύπτει πλήρως τις νέες διατάξεις του Υπουργείου περί Συστήματος Εισροών – Εκροών και σύνδεσης με σύστημα αυτόματης έκδοσης Απόδειξης Λιανικής Πώλησης καυσίμου, προσφέροντας αξιοπιστία και ευελιξία καθώς είναι συμβατό με όλους τους τύπους αντλιών και εγγυάται ότι σε ενδεχόμενη αντικατάστασή τους παραμένει σε λειτουργία.

Το σύστημα προσφέρει δυνατότητα χρήσης απλού εκτυπωτή θερμικών αποδείξεων, στη θέση της ταμειακής μηχανής αντλιών, με παράλληλη χρήση φορολογικού μηχανισμού για τη σήμανση των Αποδείξεων Λιανικής, έτσι ώστε με έναν μόνο φορολογικό μηχανισμό και ένα θερμικό εκτυπωτή να καλύπτονται όλες οι ανάγκες έκδοσης παραστατικών λιανικής του πρατηρίου.

Σε πρατήρια που παρουσιάζεται αυξημένη ζήτηση αποδείξεων λιανικής από τους οδηγούς για τα καύσιμα, υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης ειδικού θερμικού εκτυπωτή εξωτερικού χώρου, επάνω ή δίπλα στις αντλίες και η αυτόματη ή χειροκίνητη εκτύπωση απόδειξης στον εκτυπωτή αυτόν.

Επίσης το σύστημα αυτό είναι το μοναδικό σήμερα που προσφέρει τη δυνατότητα έκδοσης θεωρημένων φορολογικών Αποδείξεων Λιανικής από τους αυτόματους πωλητές καυσίμων.

 

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΩΝ

Το σύστημα ελέγχου και διαχείρισης αντλιών καταγράφει αυτόματα κάθε συναλλαγή με όλα τα χαρακτηριστικά της όπως:

 • Ημερομηνία & ώρα ανεφοδιασμού
 • Αριθμό αντλίας
 • Αριθμό ακροσωληνίου
 • Είδος καυσίμου
 • Τιμή μονάδας καυσίμου
 • Ποσότητα που παραδόθηκε
 • Σύνολο αξίας
 • Κωδικό οχήματος / κάρτας (σε συνδυασμό με κατάλληλο εξοπλισμό)
 • Αριθμό κυκλοφορίας / Όνομα υπαλλήλου ή οδηγού που διενήργησε τον ανεφοδιασμό (σε συνδυασμό με κατάλληλο εξοπλισμό)

 

ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ

Με το σύστημα διαχείρισης αντλιών PumpOmat? , δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα στον ιδιοκτήτη πρατηρίου να αποκτήσει ένα σύστημα ελέγχου που δεν εξαρτάται από τον τύπο των αντλιών που διαθέτει.

Το PumpOmat είναι συμβατό με όλους τους τύπους σύγχρονων αντλιών, επιτρέποντας την διατήρηση του συστήματος ελέγχου και αυτοματισμών των αντλιών σε περίπτωση αντικατάστασής τους.

Για το PumpOmat δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην υποστήριξη οποιουδήποτε αριθμού αντλιών διαφορετικών κατασκευαστών ή / και τύπων στο ίδιο πρατήριο.

Το αποτέλεσμα είναι η διαχρονική αξιοποίηση της επένδυσης, όχι μόνο του συστήματος διαχείρισης αντλιών, αλλά και όλου του περιφερειακού εξοπλισμού που σχετίζεται με αυτό (π.χ. αυτόματου πωλητή, αναγνώριση υπαλλήλων & οδηγών, κ.α.).

Το σύστημα διαχείρισης αντλιών παρέχει δυνατότητα διασύνδεσης και με σύστημα ελέγχου δεξαμενών, υποστηρίζοντας τους μεγαλύτερους κατασκευαστές του χώρου.

Ειδικότερα, η διασύνδεση με ορισμένα συστήματα ελέγχου δεξαμενών, παρέχει δυνατότητα έκδοσης ισοζυγίου καυσίμων μεταξύ δεξαμενών & αντλιών (Ολοκληρωμένο Σύστημα Εισροών- Εκροών).

 

OrPT/ OrSPT

Τερματική συσκευή ειδικά σχεδιασμένη γιOrPT / OrSPTα εξωτερική τοποθέτηση επάνω στις αντλίες του πρατηρίου ή σε ειδική βάση που τοποθετείται πάνω στη νησίδα και ενσωματώνει οθόνη 4 γραμμών, πληκτρολόγιο αφής 16 πλήκτρων, αναγνώστη tags, αναγνώστη πιστωτικών καρτών με EMV πιστοποίηση (η πλέον πρόσφατη προδιαγραφή ασφαλείας για συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες εφοδιασμένες με ειδικό chip) και αναγνώστη έξυπνων και μαγνητικών καρτών.
Επιτρέπει με ιδιαίτερα απλό τρόπο την διαχείριση / ενεργοποίηση απεριόριστου αριθμού αντλιών με χρήση tags ή καρτών προσέγγισης καθώς και την υποστήριξη καρτών bonus (loyalty).

 

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ TAG ( TAG READER ) / OrTR

Ο αναγνώστης tags αποτελεί το πιο σύγχρονο μέσο αναγνώρισης υπαλλήλων πρατηρίου και οδηγών. Τοποθετείται πάνω ή δίπλα στις αντλίες και προσφέρει δυνατότητες όπως:

 • ενεργοποίηση της αντλίας από υπαλλήλους πλατείας και τήρηση «ηλεκτρονικού πορτοφολιού» ανεξάρτητα για τον καθένα
 • ενεργοποίηση της αντλίας από οδηγό ο οποίος προμηθεύεται καύσιμα με πίστωση
 • ενεργοποίηση της αντλίας από οδηγό με χρήση προπληρωμένου tag ή κάρτας προσέγγισης
 • προσθήκη πόντων bonus στον λογαριασμό οδηγού, κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού, αυτόματα και βάσει της πραγματικής αξίας αγοράς καυσίμου
 • αυτόματη εμφάνιση των πόντων bonus που έχουν συλλεχθεί

 

ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ

Εκτυπωτής εξωτερικού χώρου ειδικά σχεδιασμένος για εξωτερικό χώρο, ιδιαίτερα στιβαρής κατασκευής για έκδοση κάθε είδους αποδείξεων συναλλαγών. Ανεξάρτητα από το πλήθος των αντλιών και ακροσωληνίων ένας ή περισσότεροι εκτυπτωτές μπορούν να εξυπηρετήσουν κάθε απαίτηση.
Τοποθητημένος επάνω ή δίπλα στις αντλίες μπορεί να καλύψει την ανάγκη έκδοσης θεωρημένων Αποδείξεων Λιανικής.

 

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΠΩΛΗΤΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Ο αυτόματος πωλητής αποτελεί ένα προηγμένης τεχνολογίας περιφερειακό του συστήματος ελέγχου αντλιών με πολυποίκιλη λειτουργικότητα, αφού περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά της συσκευής OrPT, όπως περιγράφονται παραπάνω και επιπλέον τον πλέον αξιόπιστο αποδέκτη χαρτονομισμάτων.
Παράλληλα, διαθέτει δυνατότητα εκτύπωσης θεωρημένων Αποδείξεων Λιανικής για τις συναλλαγές καυσίμων.

Set up

1

Για περισσοτερες πληροφοριες η ενδιαφερον παρουσιασης ..