F&B @ SoftOne

Food and Beverage @ SoftOne

Με την αύξηση πωλήσεων, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται έλεγχος του κόστους. Η επιλογή της σωστής λύσης τεχνολογίας και μηχανογράφησης, θα μπορούσε να είναι η πιο σημαντική επενδυτική σας απόφαση.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης λύσης Food and Beverage.

Διαχειριση Multi-Property

Ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης αποθεμάτων και ελέγχου των τμημάτων (κέντρων κόστους).

Διαχείριση αποθεμάτων (αγορές, πωλήσεις,  ενδοδιακινήσεις, φιλοξενίες, καταστροφές) με κοστολόγηση (συνταγές, απογραφές).

Υλοποίηση σύνθετων διαδικασιών.

Αυτοματοποιημένες διαδικασίες παραγγελιών. Προσαρμογή στις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Δυνατότητα παρακολούθησης πολλαπλών σημείων πώλησης τοπικά ή απομακρυσμένα με διαφορετικές ομάδες ειδών, ενοποιημένα σε μία βάση δεδομένων με δυνατότητα online και offline λειτουργίας.

Features

Πολυεταιρική Διαχείριση (Ομιλική)

Αξιολόγηση Προσφορών

Επιλογή Ειδών ανά Εταιρεία / Ξενοδοχείο

Αγορές – Παραλαβές

Πολλαπλές μονάδες μέτρησης ανά είδος

Ηλεκτρονικές Αιτήσεις Προμήθειας

Παραγγελίες

Απογραφές – Μηνιαία αποτελέσματα

Ειδικά Χαρακτηριστικά Εφαρμογής

1. Πολυεταιρική Διαχείριση

  • Ειδών (Ενιαίοι κωδικοί σε όλες τις εταιρείες, η καταχώρηση ενός είδους σε οποιαδήποτε εταιρεία – ξενοδοχείο το καθιστά άμεσα διαθέσιμο σε όλα τα ξενοδοχεία, καρτέλες και στατιστικά στοιχεία ανά όμιλο , Εταιρεία , Ξενοδοχείο)
  • Προμηθευτών (Αντίστοιχη διαχείριση με αυτήν των ειδών)
  • Προσφορών (Κεντρική διαχείριση προσφορών για όλα τα ξενοδοχεία του ομίλου με δυνατότητα επιλεκτικών διαφοροποιήσεων)
  • Αξιολόγηση προσφορών (Κεντρική αξιολόγηση προσφορών και επιλογής προμηθευτών ανά είδος)
  • Συγκεντρωτικές και Αναλυτικές στατιστικές αναφορές. (Σύνολα Ομίλου, ανά Ξενοδοχείο , προμηθευτή , είδος, τμήμα)

2. Καθορισμός Πολλαπλών Μονάδων Μέτρησης ανά Είδος

  • Τιμολόγηση ειδών σε διάφορες Μονάδες Μέτρησης και συσκευασίες
  • Εσωτερικές διακινήσεις σε διάφορες Μονάδες Μέτρησης και συσκευασίες.
  • Αυτόματη αναγωγή στη κύρια ΜΜ του ξενοδοχείου σε Ποσότητα και Τιμή
  • Πολλαπλά Barcode και κωδικοί προμηθευτών ανά είδος αντιστοιχισμένα με συγκεκριμένες συσκευασίες του είδους

3. Καταχώρηση Προσφορών – Διαπραγμάτευση

  • Η καταχώρηση προσφορών γίνεται σε επίπεδο ομίλου με δυνατότητα διαφοροποίησης ανά ξενοδοχείο.
  • Οι αναφερόμενοι κωδικοί των ειδών είναι μοναδικοί στην μονάδα μέτρησης του ξενοδοχείου (λίτρο, κιλό ,τεμάχιο) .
  • Οι τιμές καταχωρούνται κατά συσκευασία (Δυνατότητα διαφοροποίησης τιμής για διαφορετικές συσκευασίες) , ποιότητα , χώρα προέλευσης με αυτόματη αναγωγή στη μονάδα μέτρησης ξενοδοχείου.
  • Καταχωρούνται και συνυπολογίζονται στην τελική αξιολόγηση οι προσφερόμενες ημέρες πίστωσης.
  • Με την επιλογή του είδους εμφανίζονται τα στατιστικά στοιχεία των αγορών που το αφορούν (Τζίρος, Μέγιστη – Ελάχιστη – Μέση τιμή αγοράς για την προηγούμενη χρήση, καθώς και οι τρέχουσες προσφορές άλλων προμηθευτών), σε επίπεδο ομίλου – εταιρείας
    προμηθευτή, ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμα όλα τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για μια καλή διαπραγμάτευση.

4. Πίνακας Αξιολόγησης

  • Εμφάνιση όλων των προσφορών στον πίνακα αξιολόγησης με δυνατότητα Φιλτραρίσματος και Ταξινόμησης ανά Είδος – Προμηθευτή , Γενικές και ειδικές κατηγορίες, ώστε να έχουμε την δυνατότητα εύκολης σύγκρισης τιμών (αναφέρονται σε μονάδα τιμολόγησης προμηθευτή και με αναγωγή σε μονάδα μέτρησης ξενοδοχείου) . Με όλα τα δεδομένα μπροστά της η επιτροπή αγορών, επιλέγει τον προμηθευτή για το κάθε είδος. Η επιλογή αυτή δεσμεύει τόσο σε επίπεδο ομίλου τόσο τα είδη που μπορούμε να αγοράσουμε όσο και τον Προμηθευτή από τον οποίο θα τα προμηθευτούμε.
  • Βάσει των παραπάνω δεδομένων οι αιτήσεις προμήθειας αργότερα θα δρομολογούνται αυτόματα στους επιλεγμένους ανά είδος προμηθευτές
  • Καταγραφή ιστορικού μεταβολών στον πίνακα αξιολόγησης (αλλαγή επιλεγμένου προμηθευτή, έγκριση νέας προσφοράς , μεταβολές τιμών) και άμεση ενημέρωση με αποστολή e-mail, SMS στον υπεύθυνο εγκρίσεων

5. Επιλογή εγκεκριμένων ειδών ανά Ξενοδοχείο – Τμήμα

  • Με την εργασία αυτή, οι υπεύθυνοι προμηθειών του κάθε ξενοδοχείου επιλέγουν από τα είδη που έχει εγκρίνει η επιτροπή αγορών , αυτά που θα δουλέψουν συνολικά στο ξενοδοχείο αλλά και σε κάθε τμήμα ξεχωριστά. Μόνο τα επιλεγμένα είδη εμφανίζονται στις παραγγελίες προς προμηθευτές , καθώς και στις αιτήσεις προμήθειας των τμημάτων.
  • Με τη παραπάνω λειτουργία αποτρέπεται η προμήθεια ειδών για τα οποία δεν υπάρχει προηγούμενη εγκεκριμένη προσφορά .
  • Υπάρχει η δυνατότητα εξαίρεσης ειδών τα οποία χαρακτηρίζονται από εποχικότητα, συχνές αλλαγές τιμών και χρήζουν καθημερινής διαπραγμάτευσης (π.χ είδη μαναβικής).

6. Ηλεκτρονικές Αιτήσεις Προμήθειας

  • Πρόταση προμήθειας με αναφορά αντίστοιχο διάστημα με το διάστημα που θέλουμε να καλύψουμε, με βάσει τις καταναλώσεις της περιόδου αναφοράς.
  • καταγραφή διαφοροποιήσεων προτεινόμενης από το σύστημα ποσότητας και αυτής που τελικά παραγγείλαμε.
  • Αυτόματη φόρτωση επιλεγμένων ειδών τμήματος
  • Μετασχηματισμός αιτήσεων σε παραστατικά διακίνησης

7. Παραγγελίες

  • Πρόταση παραγγελίας με αναφορά αντίστοιχο διάστημα με το διάστημα που θέλουμε να καλύψουμε, με βάσει τις χορηγήσεις στα τμήματα της περιόδου αναφοράς.
  • Καταγραφή διαφοροποιήσεων προτεινόμενης από το σύστημα ποσότητας και αυτής που τελικά παραγγείλαμε.
  • Αυτόματη φόρτωση επιλεγμένων ειδών προμηθευτή
  • Μαζική αυτόματη δημιουργία παραγγελιών από γενική κατάσταση αναγκών με ομαδοποίηση ειδών ανά επιλεγμένο προμηθευτή και αποστολή τους με e-mail
  • Τα Παραστατικά Παραγγελίας αναγράφουν τον κωδικό τη μονάδα μέτρησης και την τιμή προσφοράς του προμηθευτή

8. Αγορές – Παραλαβές

  • Έλεγχος τιμών προμηθευτή κατά τον μετασχηματισμό παραγγελίας σε τιμολόγιο
  • Καταγραφή διαφορών τιμολόγησης στις γραμμές του παραστατικού
  • Συγκεντρωτικές και αναλυτικές καταστάσεις διαφορών τιμολόγησης ανά προμηθευτή / είδος και δυνατότητα αυτόματης δημιουργίας Παραστατικού Πρόβλεψης Πιστωτικού Τιμολογίου.
  • Παραλαβές με mobile συσκευές βάσει Barcode, κωδικό προμηθευτή.
  • Αυτόματος έλεγχος αποκλίσεων σε τιμές, ποσότητες με αναφορά τη παραγγελία.

9. Απογραφές – Μηνιαία αποτελέσματα

  • Αυτόματη δημιουργία παραστατικών απογραφής ανά τμήμα / χώρο
  • Υπολογισμός κατανάλωσης από απογραφή, συνταγές , συνδυασμό και των δύο.
  • Θεωρητική κατανάλωση – αποκλίσεις
  • Στατιστικά Αγορών – Καταναλώσεων σε Επίπεδο Ομίλου – Ξενοδοχείου – Τμήματος – Είδους
  • Πολυεπίπεδα συγκριτικά στοιχεία τρέχουσας – προηγούμενης περιόδου , τρέχουσας και προηγούμενης χρήσης.

Για περισσοτερες πληροφοριες η ενδιαφερον παρουσιασης ..

Help-Desk